Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Október 16. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: orientpress

Pénzügyi hadiállapot előtt Amerika

Pénzügyi hadiállapot előtt Amerika

Már csak egy nap maradt az amerikai adósságplafon emeléséig, ami nélkül technikai recesszióba kerülhet az USA. Ehhez képest a New York-i tőzsdék emelkedtek és az ázsiai parketteken is jó a hangulat. Állítólag azért emelkednek a tőzsdék, mert egyre erőteljesebb jelek vannak arra, hogy közel a költségvetési megállapodás.

Addig is a londoni pénzügyi elemzők különféle horror forgatókönyvekkel mutatják be, mi történhet, ha mégsem jönne létre megállapodás. Ebben az esetben persze nemcsak a technikai csődbe kerülő Amerika, hanem szinte mindenki az egész földkerekségen bajba kerülne. Képzeljük azt a zavarodottságot, hogyha amerikai állampapírokat nem törlesztenek, akkor ugyan miért bízzanak meg a szereplők egymás adósságpapírjaiban, a bankok milyen biztosíték mellett adjanak kölcsön egymásnak és egyáltalán hogyan tovább?

Szóval, jó lenne ezt a Lehman-csődre emlékeztető helyzetet elkerülni. Arról nem is beszélve, hogy rögtön a gyengébb mutatókkal rendelkező országokat találnák meg először, és bár a magyar pénzügyi és költségvetési helyzet sokat javult az utóbbi időben, a forint árfolyama még mindig könnyedén kibillenthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.