Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 14. 07:03, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Pókernyereményéből ültet fát Demján

Pókernyereményéből ültet fát Demján

Faültetésre fordítja a londoni póker világversenyen megszerzett nyereményét Demján Sándor: a negyedik leggazdagabb magyar 4 millió forintot szánt e célra.

Budapesten, a VIII. kerületi Teleki téren és környékén 30 fát ültettek el a civilek, a Feneketlen tónál és a Boráros téren pedig 16-ot.

A Levegő Munkacsoport Zöld Levél Programja 2007 júliusában indult a Demján Sándor Jótékonysági Alapítvány támogatásával. A program keretében összesen 45 ezer négyzetméter új zöldfelületet létesült a fővárosban. A telepítési akciók - melyeknek része a mostani faültetés is – 2012 őszén folytatódnak.

,,A programunk célja, hogy Budapestet növényekkel tegye élhetőbbé, több lélegző szigetnek, hőségtől óvó árnyéknak, szemet gyönyörködtető fának, kertnek örüljenek a városlakók.Az utóbbi időben a köztéri zöldfelületek látványos minőségi romlásának vagyunk tanúi. Kevesen ragadnak öntözőkannát vagy gereblyét, hogy a környezetükben árválkodó elhanyagolt zöldterületeket gondozzák. Ezen a gondolkodásmódon kíván változtatni a Zöld Levél Program' - jelentette ki Varga Judit, a program vezetője.

A Teleki téren Demján Sándor is lapátot ragadott. ,,Az életem során már sok fát ültettem. Bár tudvalevőleg nem szorulunk rá, saját veteményeskertünk is van, amelyet a feleségem gondoz. Azért támogatom a Levegő Munkacsoportot, mert egy zöldebb város versenyképesebb is, hiszen egy ilyen városban szívesebben élnek és dolgoznak az emberek. Meggyőződésem, hogy példamutatással sokat lehet elérni, és remélem, hogy a Zöld Levél Program hatására egyre többen fognak önként fákat ültetni és részt venni a meglévő zöldterületek gondozásában' - mondta Demján Sándor.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.