Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Február 08. 18:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Próbaidős rendőrt ítéltek el jogerősen

Próbaidős rendőrt ítéltek el jogerősen

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa hétfőn jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte azt a próbaidős rendőrt, aki ittasan egy idegen járművel okozott halálos balesetet Sárospatakon - közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint - a szerencsi járásbíróság még elsőfokú ítéletében megállapított tényállása szerint - a vádlott és a néhai sértett barátok voltak. A cselekmény estéjén együtt szórakoztak, alkoholt fogyasztottak, majd a vádlott engedély nélkül magához vette a néhai sértett édesapja autójának slusszkulcsát, mindketten beültek a gépkocsiba, és elindultak Sárospatak belvárosa felé. Az autót a vádlott vezette, a megengedettnél sokkal gyorsabban.

Az egyik kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, és egy fának csapódtak. A sértett a helyszínen belehalt sérüléseibe, és a baleset következtében a vádlott is életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A járásbíróság halált okozó ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt a vádlottat három év börtönbüntetésre, három év közúti járművezetéstől eltiltásra és három év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője részben a férfi felmentése, részben a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Miskolci Törvényszék szóbeli indokolásában kifejtette: az elsőfokú bíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket, alaposan feltárta a büntetés kiszabása során értékelendő enyhítő és súlyosító körülményeket, a kiszabott büntetés neme és mértéke is helyes, ezért a büntetés megváltoztatására nem kerülhetett sor. A törvényszék ítélete értelmében a vádlott a büntetés fele részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.

Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben