Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2014. Július 11. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Professzorok üdvözlik a kancellária-rendszert

Professzorok üdvözlik a kancellária-rendszert

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán hivatalában fogadta a Professzorok Batthyány Körének tisztségviselőit, akikkel a felsőoktatási reform aktuális kérdéseiről egyeztetett. A megbeszélésen részt vett a minisztérium frissen kinevezett felsőoktatásért felelős államtitkára, Palkovics László is. A professzorok üdvözölték a kancellária-rendszer bevezetését.

A szervezet nevében eljáró Náray-Szabó Gábor elnök, Lovas Rezső alelnök és Dux László tag üdvözölte a kancellária-rendszer bevezetését, mint a felsőoktatási reform egyik kulcselemét. A tisztségviselők hangsúlyozták: fontosnak tartják, hogy a kinevezendő kancellárok elsősorban gazdasági szakemberek legyenek.

Dux László professzor arra kérte Balog Zoltánt, hogy a Magyarország Kormányának képviseletében tegyen határozott lépéseket a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem Orvosi Karának megtartásáért.

A Professzorok Batthyány Köre emellett biztosította a minisztert arról, hogy tapasztalatait továbbra is a Kormány rendelkezésére bocsátja a felsőoktatás átalakításával kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.