Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Október 15. 14:34, hétfő | PR

Ír tornádó közelít Tatabánya felé

Ír tornádó közelít Tatabánya felé

Catherine Gallagher Irish Dance, Tornado szuperprodukciója Tatabányán

Valójában nem egy égi jelenségre, de mindenképpen elsöprő erejű élményre számíthat az, aki Tatabányán, november 16-án a Városi Sport Csarnokban megnézheti ezt a kirobbanóan kivételes produkciót.

A The Irish Dance Tornado az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Fantasztikus, hogy egy ilyen őstehetség áll a szuperprodukció élén, ami már csak amiatt is kivételes, mert a világon egyedüliként koreografál és vezet nőként ír sztepp tánctársulatot. A nőiesség, annak minden emocionális többletével, kreativitásával, finomságával, ugyanakkor kirobbanó lendületességével meg is mutatkozik az előadásban, mely egyszerre tartalmaz autentikus ír elemeket és Catherine izgalmas, újszerű, modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiáját. A The Irish Dance Tornado egy új különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus, élőzenekaros dallamok kísérnek. A géppuskalábú táncosok lábdobpergésének hangja szinte extázisba hozza a közönséget és akkor még a vizuális elemekről, a fantasztikus díszletekről, a varázslatos fényjátékról, a gyönyörű ruhákról még nem is beszéltünk.

Catherine dinamikus, szenzációs és lélegzetállító szólókat táncol. Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a lábával a színpadon.

Catherine 5 évesen kezdett táncolni. Tehetsége hamarosan nyilvánvalóvá vált, minden idők legfiatalabb ír sztepp táncosaként kapta meg Írország Nemzeti Bajnoka címet.

Két idézet a külföldi kritikákból:
A Desert News szerint:
"Catherine Gallagher lábfeje és a lába olyan gyorsan mozog, hogy úgy tűnik, mintha vibrálna és nem szteppelne."
A Boston Herald kritikája így szól:
"Soha nem láttam a legendás Michael Flatley-t táncolni, de miután láttam táncolni Catherine Gallaghert, nem is sajnálom, hogy Flatley nem volt ott."

Catherine mindhárom testvére szintén az ír sztepp tánc meghatározó szereplőivé váltak. Michel Patrick 14 éve a Riverdance principal szólótáncosa, másik testvére Barry John kilenc éve Las Vegasban táncol a Lord of The Dance együttessel, és végül a legfiatalabbik testvér George Bernard jelenleg a Riverdance-szel turnézik világszerte. Catherine létrehozta saját produkcióját The Irish Dance Tornado néven, mely pergő ritmusával, zenéjével, varázslatos látványával mindenképpen magával ragadja, sőt energetizálja a nézőt.

Jöjjön el, nézze meg Catherine Gallagher és a műfaj legtehetségesebb táncosaiból álló együttes produkcióját és ajándékozza meg magát egy életre szóló élménnyel, melyet a szervezők garantálnak!
A 2 x 50 perces előadás 2012. november 16-án!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.