Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Április 14. 07:11, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Rákot okozhat a körömlakk?

Rákot okozhat a körömlakk?

Egy amerikai tanulmány rámutatott, hogy a legtöbb körömlakk veszélyes vegyi anyagokat tartalmaz, amely hosszú távon akár rákot is okozhat.

A toxikus anyagokat vizsgáló kaliforniai szakemberek szerint ezek a vegyi anyagok hosszú távon rákot és születési rendellenességeket okozhatnak. Ráadásul szerintük a legnagyobb probléma, hogy a gyártó cégek nem sorolják fel az összetevő vegyi anyagokat a körömlakk cimkéjén.

A tisztviselők leginkább a műkörmös szalonban dolgozók egészsége miatt aggódnak, hiszen ők napi több órán keresztül szívják be ezeket a káros anyagokat – írja a GatesChiliPost.com.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.