Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 10. 07:21, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Rallycross: Luigi a S1600 kategória bajnoka

Rallycross: Luigi a S1600 kategória bajnoka

Luigi, idei negyedik bajnoki címét zsebelte be!

Luigi 2014-ben négy bajnokságban nevezett, a magyar, cseh, és osztrákRallycross bajnokságban, valamint aKözép-EurópaZónaRallycross Bajnokságban (CEZ).

Most hétvégén úgy érkezett Nyirádi dupla magyar bajnoki fordulóra, hogy a négyből hárombajnoki címet már megszerzett. Egyedül a magyar bajnokság volt még nyitott,bár előnye ott olyan nagy volt, hogy jó eredmény esetén már szombaton bajnok lehetett Luigi.

- A hétvége amolyan dupla szorzós hétvége volt, ugyanis mindkét nap különálló versenyt szerveztek- kezdi beszámolóját Luigi - Mindenképpen szerettem volna már szombaton behúzni a magyar bajnoki címet. Ez abban az esetben sikerülhetett,ha legalább 16 pontot összegyűjtök. Mivel szombaton úgymond csont nélkül sikerült rajt - cél győzelmet aratnom,már aznap ünnepelhettema Rallycross szakág első osztályú Super1600 köbcentis Magyar Bajnoki címét.

-A kocsi tökéletesen működött,a csapatnagyon jól felkészítetteaz autót, és kihasználva,hogy a Nyirádi pályát nagyon jól ismerem, olyan magabiztos előnnyelversenyezhettemegész hétvégén,hogy még csak megközelíteni sem tudtak a két versenyhétvégefolyamán ellenfeleim.

- Az egyetlen tényező, ami kicsit zavarta a versenyzésemet- folytatja a 2014-ben négy bajnoki címet begyűjtő pilóta -hogy a múlt heti olaszországiEb futam 28-30 fokos hőségéből Magyarországra hazaérve és találkozva a 12 fokkal,megfáztam és betegen kellett versenyeznem, de ez sem szegte kedvünket.

Ezzel a sikeres versennyel a szezonnak vége.Készülhetünk a 2015-ös szezonra.

Címkék: Luigi

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen