Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 08. 10:12, csütörtök | Helyi

Régóta várt fejlesztés valósulhatott meg a Szent Borbála Kórházban

Régóta várt fejlesztés valósulhatott meg a Szent Borbála Kórházban

A Modern Városok Program keretében, kormányzati támogatásnak köszönhetően egy régóta várt fejlesztés valósulhatott meg a Szent Borbála Kórházban. Az intézmény kiemelt ellátást nyújtó épületének rekonstrukciója – rövid kivitelezési időszakot követően – 2018 szeptemberében zárult, melynek során öt fekvőbeteg osztály és környezete újult meg.

A projekt lehetővé tette a ’80-as években épült létesítmény gerincét képező északi és dél-nyugati oldalán elhelyezkedő osztályok komfortosítását. Átépítés után kisebb ágyszámú, külön fürdőszobákkal ellátott kórtermek szolgálják a betegek kényelmes elhelyezését. A mozgásukban korlátozott páciensek részére osztályonként egy-egy kórteremben akadálymentes mosdóhelyiséget alakítottak ki. Az épület tartószerkezeti rendszerén változás nem történt, azonban a belső átépítések mellett, a technológiai rendszerek – gépészeti, a szellőző-, víz- és csatornarendszer felújítása is megtörtént. Modernizálták a fűtési csőhálózatot, radiátorokat termosztatikus szelepekkel és termosztatikus szelepfejekkel látták el. A jelenlegi elektromos rendszert a kor műszaki, energetikai és szabványkövetelményeihez igazították. Új burkolatot kaptak a belső terek. A mintegy 3400 négyzetméteren zajló – a Krónikus Belgyógyászati-, Urológiai-, Sebészeti,- Gasztroenterológiai-, Ortopédiai és Traumatológiai osztályokat érintő – rekonstrukció nemcsak a páciensek számára biztosít magasabb színvonalú szolgáltatást. Az osztályok igényeinek megfelelően létrehozott kisebb beavatkozások számára alkalmas kezelők, valamint referáló helyiségek javítják a munkavégzés feltételeit és a dolgozók munkakörülményeit is.
A betegellátás zavartalan működését az osztályok költöztetésével, áthelyezésével oldotta meg az intézmény, így a gyógyító munka folyamatosan biztosított volt a beruházás négy hónapja alatt is.
A projekt összköltsége: 288 595 775 HUF 100%-os kormányzati támogatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya