Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2017. Szeptember 05. 09:07, kedd | Helyi

Rekordnevezés a gyermek horgászversenyen

Rekordnevezés a gyermek horgászversenyen

A Környei Horgász Egyesület lassan két évtizede hívja évi egy alkalommal gyermek tagjait is versenyezni, de olyan szép részvételre még nem volt példa, mint az idei megmérettetésen. 2014-ben 15, egy évvel később 24, tavaly 13, szombat reggel pedig a gyermek, ifjúsági taglétszám fele, 28 ifjú horgász telepedett ki a tó partjára.
A nevezők a végeredménytől függetlenül egy-egy ajándék spicc bottal, etetőanyaggal és üdítővel felszerelkezve kezdték bűvölni a tavat szülői, nagyszülői kísérettel és segítséggel, bár ez utóbbira inkább az izgő-mozgó csonti elhelyezésénél volt szüksége egy-két gyerkőcnek, s a verseny szabályai szerint megengedett is.
A szerencsésebb fiúk, lányok szákjaiba, vödreibe zömmel küsz, keszeg, sügér és törpeharcsa került, a verseny 11 órai lefújásáig tizenhat gyerkőc bizonyult sikeresnek, ők összességében pontosan 15 kiló halat fogtak ki.
A versenyt hagyományosan a tatabányai Fisch Kft. támogatta, ezúttal is öten részesültek ajándéktárgy díjazásban.
Nem panaszkodhatott a horgászszerencséjére a mindössze 4 esztendős Juhász Gergely, aki élete első versenyén 1 kiló 19 dekányi halat mérlegelt, s a mennyiség az ötödik helyre repítette. Vadkerti Leventénél 6 dekával mutatott többet a mérleg, így ő a negyedik helyezettnek járó ajándékot vehette át. 1 kiló 35 dekányi halat fogott ki Hamburger István, amely bronzérmes teljesítménynek számított, míg Horváth Kristóf 1 kiló 60 dekája ezüstérmesnek. Az első helyezett Nagy Miksa, aki édesanyja elmondása szerint az egész nyarat a parton töltötte, s szombaton már 6 órakor versenylázban égett, alaposan „elhúzott” a mezőnytől, hiszen a négy óra alatt összesen 2 kiló 80 deka hal akadt a horgára, így ő vehette át a legnagyobb horgászbotot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.