Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 30. 14:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Boszniában

Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Boszniában

Rekordszámú, 363 új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában Bosznia-Hercegovinában, ahol a koronavírus-járvány kezdete óta hivatalosan 11 109-en fertőződtek meg.

A nyugat-balkáni országban csütörtökre nyolcan haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 305-re nőtt.

Bosznia-Hercegovina többségében bosnyákok és horvátok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a veteránügyi minisztere szerdán belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe. Az 53 éves Salko Bukvarevicet a múlt héten szállították kórházba tüdőgyulladással és légzési problémákkal, és hamar kiderült, ő is elkapta a fertőzést.

Szerbiában szerdáról csütörtökre 24 520-ról 24 892-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán hét újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 558-ra nőtt. Belgrádban megtiltották nagyobb rendezvények szervezését a hajókon és a folyóparti szórakozóhelyeken.

Koszovóban egy nap alatt 7652-ről 7846-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Néggyel 196-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 10 316-ról 10 504-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán öt halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 476. Annak ellenére, hogy továbbra sem csökken száz alá a napi új fertőzöttek száma, az egészségügyi miniszter szerint a helyzet stabil, a nagyszámú teszt elvégzésével sok tünetmentes beteget is azonosítanak, ami segít meggátolni a fertőzés további terjedését.

Montenegróban csütörtökre 2950-ről 3017-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában két halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 47. Milo Djukanovic köztársasági elnök közölte, az augusztus végére tervezett parlamenti választást nem halasztják el, a szakértők kézben tartják a koronavírus-helyzetet, és felelősségteljes döntéseket tudnak hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.