Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2013. Május 13. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rendezetlen az elhunytak digitális adatainak sorsa

Rendezetlen az elhunytak digitális adatainak sorsa

Rendezetlen az elhunytak digitális adatainak sorsa - írja a Magyar Nemzet annak apropóján, hogy a Google bejelentette az 'inaktív fiók kezelője' névre keresztelt szolgáltatását, amelynek igénybe vevője rendelkezhet arról, mi történjen adataival, jelszavával, ha hosszabb ideig nem lép be fiókjába.

Ormos Zoltán jogász azt mondta: az interneten létrehozott tartalmak nem tekinthetők tulajdonnak, így azokat örökölni sem lehet, de hagyatéki intézkedésként lehet rendelkezni azokról. Végrendeletbe lehet foglalni, hogy az adott jelszavakat kihez juttassa el a végrehajtó ügyvéd.A Google-nál azt a tájékoztatást adta, hogy ritka esetekben módjukban áll átadni a fiók tartalmát az elhunyt tulajdonos törvényes képviselőjének, de a fióktartalom átvételének kérelmezése hosszadalmas folyamat.

Tamás Péter, az Iwiw közösségi oldalt működtető Origo Zrt. termékmenedzsere elmondta: az elhunyt felhasználók adatlapjait közeli hozzátartozó töröltetheti megfelelő dokumentumok bemutatásával.A Facebooktól a lap nem kapott választ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:45, vasárnap | Belföld

Meteorológia: jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani, a hétvégén markáns hidegfront érkezhet

Jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani Magyarország döntő részén, majd a következő hétvégén markáns hidegfront érkezhet - derül ki a HungaroMet Zrt. szombat délutáni videójából.

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Augusztus 10. 09:34, szombat | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól

Másodfokú hőségriasztás lép életbe az ország egész területén vasárnaptól péntek éjfélig