Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Március 02. 18:48, hétfő | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Rendező a Kossuthkifliről

Rendező a Kossuthkifliről

Olyan aspektusból látjuk a forradalmat, ahonnan nem szoktuk, s amelynek köszönhetően elénk tárulnak a forradalom mindennapjai...

Fehér Béla 2013-ban Aegon-díjra jelölt regénye, a Kossuthkifli alapján forgatott tévésorozatot Rudolf Péter, rendező-forgatókönyvíró-producer. A hatrészes, XIX. századi „road movie” március 15-én kerül majd képernyőre. A készülő filmsorozatról az Orient Rádiónak nyilatkozott Rudolf Péter.

Forgatókönyvszerűen írott könyv
A rendező a riportban elmondta, hogy Fehér Béla – akit már régebb óta ismer – szinte forgatókönyvszerűen ír, stílusa nagyon alkalmas arra, hogy film készüljön belőle. A könyv, illetve a film cselekménye a rendező előadásában így hangzik: folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.