Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 28. 13:20, csütörtök | Helyi

Rendőrnek mondták magukat a trükkösök (Tatabánya)

Rendőrnek mondták magukat a trükkösök (Tatabánya)

Három idős embert is megkárosítottak a napokban a trükkös tolvajok Tatabányán.

Egy 83 éves asszonynak még a reggeli ébredésre sem hagytak elég időt, 7:45 órakor csengettek lakásánál. Postásoknak adták ki magukat, majd a figyelmét elterelve ellopták 340.000 forintját.

Délután egy 80 éves asszony tett feljelentést. Hozzá még hétfőn kopogtatott be egy ismeretlen asszony, aki önkormányzati dolgozónak mondta magát. Csinos volt, jó modorú, könnyedén szóval tartotta a nénit, míg társa a lakás egyik szobájából elemelt 35.000 forintot.

Szerdán Tatabánya-Alsógallán is trükkösök áldozata lett egy idős házaspár. Történetük nem mindennapos. Először két férfi kereste fel őket. a kertkapu nyitva volt, így nem volt akadály a trükkösök előtt. Méh telepet kerestek. Mivel őket nem engedték be, távoztak a háztól. Nem sokkal később újabb két személy jelent meg az idős házaspár kapujában. Azt állították rendőrök. Civil ruhában voltak ugyan, de igazolványt nem mutattak fel. A házaspár pénzét akarták ellenőrizni, meg is nézték a bankókat, majd tovább álltak. Kis idő múlva visszamentek a házhoz, majd a házaspár figyelmét elterelve eltulajdonították a korábban megfigyelésre elkért pénzt. 35.000 forintot loptak el a házaspártól.

A statisztika szerint a trükkösök gyakran adják ki magukat, valamely szolgáltató munkatársának, és pénzvisszafizetés ürügyén kérnek bebocsátást. A szolgáltatóknál nincs készpénzforgalom. A túlfizetéseket átutalással, a számlákon történő jóváírással egyenlítik ki. A hivatalos ügyben eljáró személyek pedig minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják magukat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya