Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Július 21. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: orientpress

Részben visszadobták a Sólyom engedélykérelmét

Részben visszadobták a Sólyom engedélykérelmét

A Nemzeti Közlekedési Hatóság részben visszadobta a Sólyom Hungarian Airways engedélykérelmét, amely hat géppel indulna még az idén - írja a Népszabadság. A lap értesülése szerint a cégnek új eljárásban kell engedélyért folyamodnia.

A hivatal válasza szerint a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Kft. korábban felvásárolta a ceglédi Avicraft Kft.-t, amelynek kismotoros repülőgépek vagy vitorlázó gépek üzemeltetésére érvényes engedélye volt. Ezt kérelmezték kereskedelmi légi szállítási engedélyre módosítani, ám erre nincs lehetőség. Ezért új engedélykérelmet kell benyújtaniuk.

A cég kezdetben hatgépes flottával kezdi meg tevékenységét, de a tervek szerint 2017-re ötven gépe repül majd. A flotta értéke megközelíti a négymilliárd eurót. Az első évben 700 munkatársat vesznek fel, három év alatt a létszám elérheti a háromezret. Jövőre el kívánják érni a tavaly februárban összeomlott Malév utasforgalmát, azaz a hárommilliót, 2017-re pedig már nyolcmilliós szám áll a tervekben. A Sólyom nem a fapadosok versenytársa kíván lenni, hanem a prémium kategóriában versenyez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba