Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Május 23. 09:15, kedd | Helyi
Forrás: tatabánya

Rétes, bányászmúlt, rekord a döntőn

Rétes, bányászmúlt, rekord a döntőn

Mind a 34 csapat elégedetten távozhatott a Kincsesbánya városi vetélkedő döntőjéről szombat este: a harmadik, utolsó forduló sem bővelkedett izgalmakban, sőt.

A mindent eldöntő megmérettetésre már kora délutántól rétessütő versennyel hangolódhattak a Vértes Agorája előtti téren az egybegyűltek; sorra készültek az édes és sós finomságok a szakértő kezek munkája nyomán.

Ezután kezdődött a döntő, ahol a korábbi ügyességi feladatok után most az elméleti tudáson volt a hangsúly: a LED falon megjelenő helytörténeti és bányászmúlttal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a csapatoknak a kiosztott tabletek segítségével.

A kérdések okozta izgalmat egy rekordkísérlet fokozta tovább: a Zeneiskola előtti téren a jelenlévők hangos Jó szerencsét! kiáltással írták be magukat a rekordok könyvébe.

A pontszámok összesítése után többszörös holtverseny alakult ki, így kiegészítő kérdéseket kaptak az érintett csapatok. A véghajrában végül harmadikként a Krampam-pulik, másodikként a Turisták, győztesként pedig az Álomjárók állhattak a dobogóra.

A számos támogatónak hála, a legjobban teljesítő csapatok komoly nyereményeket vehettek át. A fődíj a Turul Utazási Iroda jóvoltából egy 20 fő részére szóló háromnapos kirándulás (Selmecbánya – Bedzin - Krakkó) teljes ellátással. De a Sobri Jóska élményparkba és a Korda Filmparkba való kirándulás is szerepelt a díjak között, mint ahogy a vitorlázás, a Segway-túra és a sárkányhajózás is gazdára talált.

További részletek a www.kincsesbanyavetelkedo.hu/ oldalon olvashatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.