Városlista
2025. március 27, csütörtök - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2014. Július 25. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

Beköszöntött a nyári szabadság Reviczky Gáborhoz, ez pedig – több mint 60 éve – egyet jelent számára a pecázással. A színművész négy évesen fogott először horgászbotot a kezébe...

Beköszöntött a nyári szabadság Reviczky Gáborhoz, ez pedig – több mint 60 éve – egyet jelent számára a pecázással. A színművész négy évesen fogott először horgászbotot a kezébe, manapság már 17 éves fia is elkíséri a partra, felesége, Krisztina pedig valóságos mestere a halas ételeknek. Reviczkynek minden egyes halfajtához külön, jól bevált receptje van.

A családomból soha senki nem pecázott, ám mivel Tatabánya körül már gyerekkoromban is remek horgászhelyek voltak, így négy évesen lejártam a partra - csoda, hogy elengedtek a szüleim” – elevenítette fel az élményeit Reviczky. Azóta már sok ponty lefolyt a Dunán, ám a színész szenvedélye még a régi, egy 37 kilós busát és egy 27 kilós harcsafogást is magáénak mondhat. Színésztársaival, Trokán Péterrel és Csőre Gáborral pedig olykor Észak-Európáig is elmennek egy kellemes pecakörút kedvéért.

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

A fiam néha elkísér pecázni, ez a mi közös programunk. Amúgy is vízi ember, kiváló kajakos, de horgászni egyedül velem jár. A hallé főzése azonban kizárólag az én dolgom. Bunyevác halfőző edényt és friss halat használok, a kalocsai paprikát barátok gyűjtik be nekem, az alapvető titok pedig a makói hagyma, ez adja a leves ragadós szaftját” – magyarázta a színész, aki a hal minden fajtája iránt rajong, legyen az édesvízi, vagy tengeri. Nem is érti, hogyan fordulhat elő, hogy a magyarok évente mindössze négy kilót fogyasztanak a halakból. Ennek talán az lehet az oka, hogy nem ismerik a felesége fogásait.

Krisztina csodálatos, kreatív ember, fantasztikus dolgokra képes a hallal. Nekem is megvan a saját specialitásom: különleges füstölő edényben több rétegben helyezem el a halakat - főleg süllőt és pisztrángot -, fűszersót és némi olajat adok hozzá. Fenséges” – mondta Reviczky.

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

A Halászati Operatív Program (HOP) – amely Magyarországon a halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul – kiemelt feladatának tekinti, hogy a halból készült ételek minél gyakrabban és minél több változatban kerüljenek mindannyiunk asztalára.

Ezek érdekelhetnek még

2025. Március 25. 07:35, kedd | Bulvár

Elbúcsúztatták Bényi Ildikót

Hétfőn búcsúztatták el Bényi Ildikó Wacha Imre-díjas televíziós műsorvezetőt, a Magyar Vöröskereszt humanitárius jószolgálati nagykövetét a hernádvécsei temetőben.

2025. Március 24. 07:56, hétfő | Bulvár

Június elején rendezik meg a SopronFestet

Június 1. és 8. között 75 helyszínen több száz esemény várja a harmadik SopronFest látogatóit.

2025. Március 21. 07:31, péntek | Bulvár

Kiugró mértékben nőtt a zenei streaming bevétele Magyarországon

Kiugró mértékben, több mint 2,6 milliárd forinttal nőtt tavaly a zenei streaming magyarországi bevétele.