Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Szeptember 12. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ritkább és olcsóbb lesz a mellékvízmérők cseréje

Ritkább és olcsóbb lesz a mellékvízmérők cseréje

Olcsóbb és ritkább lesz a mellékvízmérők cseréje közli a mérésügyről szóló törvény végrehajtásáról szóló 127/1991. (X. 9.) Korm. rendelet, valamint a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről szóló 38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet módosításáról szóló 247/2012. (VIII.31.)Korm. rendelet, amely 2012. szeptember 01-jén lépett hatályba.

Olcsóbb és ritkább lesz a mellékvízmérők cseréje, valamint az eljárás is egyszerűsödik Vidékfejlesztési- a Nemzetgazdasági- és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közös rendeletmódosításának köszönhetően.

Amennyiben a társasházban, szövetkezeti lakásban élők mellékszolgáltatási szerződést kívánnak kötni a víziközmű-szolgáltatókkal, abban az esetben saját költségükön mellékvízmérőt kell felszereltetniük, melynek esedékes hitelesítéséről is önmaguknak kell gondoskodniuk. Ennek költségei eddig jelentős terhet róttak a háztartásokra. A módosítással csökkennek a fogyasztók kiadásai, és az ügyintézési idő is lényegesen rövidebb lesz majd.

A rendelkezés szerint a mellékvízmérőket 6 év helyett 8 évente, tehát ritkábban kell majd cserélni. Az érintett fogyasztók ezáltal a költségek 25 százalékát spórolhatják meg mérőóránként. 2013. januárjától a cserével egy időben üzembe helyezik és – az illetéktelen használat megakadályozására – bélyegzéssel, zárral is ellátják a mellékvízmérőket. Ezt ezentúl a víziközmű-szolgáltató üzletszabályzatában meghatározott feltételeknek megfelelő vállalkozó is elvégezheti, így csak egyszer kell fogadni a vízmérő cserét végző szakembereket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: