Városlista
2024. május 30, csütörtök - Zsanett, Janka

Hírek

2024. Március 19. 09:31, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Roadpol-akció: több mint tízezer autóvezető nem kapcsolta be a biztonsági övet

Roadpol-akció: több mint tízezer autóvezető nem kapcsolta be a biztonsági övet

Több mint tízezer olyan autóvezető volt, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden, a március 11-17. között zajlott országos ellenőrzés eredményéről beszámolva.

A közlemény szerint a Roadpol Operational Group (az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján a magyar rendőrség egy héten át a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte.

Ennek során a rendőrök 15 449 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt - 11 753 alkalommal - a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övet.

A gyermekbiztonsági rendszert 265-en nem használták, 52 motorkerékpáros pedig bukósisak nélkül közlekedett - tették hozzá.

Kiemelték, hogy "a passzív biztonsági eszközök használatával a balesetek során bekövetkező személyi sérülések jelentős része megelőzhető, illetve a sérülés foka csökkenthető".

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 30. 12:32, csütörtök | Belföld

Öt párt szerezhet mandátumot az EP-választáson öt kutatóintézet szerint

Várhatóan a kormánypártok szerzik a legtöbb mandátumot a június 9-i európai parlamenti választáson, mellettük négy másik pártnak van reális esélye a bejutásra

2024. Május 29. 13:31, szerda | Belföld

Online is kérhető az új adóazonosító jel igazolás

2024. május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként, a NAV Ügyfélportálról (ÜPO) elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről.