Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Június 20. 07:28, szerda | Külföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Robbanás volt egy londoni metróállomáson

Robbanás volt egy londoni metróállomáson

Kisebb, valószínűleg rövidzárlat okozta robbanás volt kedd este az észak-londoni Southgate metróállomáson.

A brit közlekedési rendőrség (BTP) már nem sokkal az incidens után közölte, hogy vizsgálatai szerint nem terrorcselekmény történt, és egyéb gyanús körülmény sem merült fel.

Az általános londoni rendőrségi tevékenységet ellátó Metropolitan Police - közkeletű félhivatalos nevén a Scotland Yard - késő esti tájékoztatása szerint úgy tűnik, hogy az állomás egyik akkumulátorában keletkezett rövidzárlat okozta a csekély erejű detonációt. Ezt külön tájékoztatásában a közlekedési rendőrség is megerősítette.

A londoni mentőszolgálat három, könnyebben megsérült embert a helyszínen látott el, két további sérültet kivizsgálásra kórházba szállítottak. A hatóságok szerint súlyos sérülés nem történt.

A Southgate állomás a brit fővárost délnyugatról észak-északkelet felé átszelő Piccadilly metróvonal egyik északi megállója. A Piccadilly Line délnyugati végállomása a Heathrow repülőtér termináljait szolgálja ki, de a vonal két végpontja között 71 kilométer a távolság.

A Southgate metrómegállót lezárták és kiürítették, de a 12 fővonalból és számtalan elágazásból álló 400 kilométeres londoni metróhálózaton kedd este zavartalan volt a forgalom. A Piccadilly Line érintett rövid szakaszán is közlekedtek a szerelvények, de jelentős késésekkel, és a Southgate állomáson nem álltak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.