Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 23. 08:48, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Robbanótestek kerültek elő egy komáromi építkezésnél

Robbanótestek kerültek elő egy komáromi építkezésnél

További robbanótesteket találtak annál a komáromi építkezésnél, ahol egy világháborús légibomba már előkerült csütörtökön

- tájékoztatta Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

A komáromi Városmajor utcában, egy építési területen került elő egy 100 kilogrammos szovjet légibomba. Mivel a robbanótest gyújtószerkezete élesített volt, ezért a helyszínen kellett hatástalanítani.

Gajdos Milán elmondta: a tűzszerészek eltávolították a bomba fenékgyújtószerkezetét és azt a helyszínen megsemmisítették. A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol később semmisítik meg.

A terület műszeres átvizsgálása során találtak még tizenhárom német gyártmányú 7,5 centiméteres páncéltörő gránátot, öt, szintén német gyártmányú 7,5 centiméteres repeszgránátot és tizenkét 7,5 centiméteres tüzérségi hüvelyt. Ezek mind szállítható állapotúak, így ezeket is a honvédség központi gyűjtőhelyére viszik.

A tűzszerészi munkálatok idejére 11 ingatlant a lakóknak el kellett hagyniuk, ám azóta a rendőrség a területzárást feloldotta, így mind a 22-en visszatérhettek otthonaikba - közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére