Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2011. December 01. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rogán: januárra csúszhatnak az IMF-tárgyalások

Rogán: januárra csúszhatnak az IMF-tárgyalások

Elképzelhető, hogy csak január elején kezdődnek meg a tárgyalások az IMF-fel - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke ma reggel a Magyar Televízióban.

Mint mondta a külgazdasági kapcsolatok Fellegi Tamáshoz tartoznak, ezért van az, hogy nem Matolcsy György miniszter vezeti a tárgyalásokat az IMF-fel. Rogán Antal azt mondta, nem a költségvetésről, elsősorban a hosszabb távú szabályozási kérdésekről, például a pénzintézeti szektorról kell megállapodni az IMF-fel.

A kormányszóvivő tegnap jelentette be, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vezeti a magyar delegációt a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalásokon. A küldöttség tagja Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke. Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán azzal indokolta Matolcsy kimaradását, hogy a kormányon belüli munkamegosztás alapján ő 'a magyar növekedési terv elkészítéséért, annak kidolgozásáért és végrehajtásáért felel'.

Közben a magyar jegybank elnök szerint az adósságcsökkentés a befektetői bizalom nélkül nem megy. Simor András a GKI Gazdaságkutató mai konferenciáján azt mondta, a keddi 50 bázispontos jegybanki kamatemelés segít abban, hogy az IMF-EU megállapodás megkötéséig, amelyre az országnak égető szüksége van, stabilizálja a pénzpiacokat.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 11:02, vasárnap | Belföld

Motoros életét mentették meg a rendőrök

Eszméletlen motorost élesztett újra egy tápiószecsői járőrpár Sülysápon. Mire a mentők megérkeztek újra volt szívverése.

2022. Május 22. 08:08, vasárnap | Belföld

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Átadták Az év múzeuma idei díjait szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.

2022. Május 22. 07:00, vasárnap | Belföld

Orbán: Magyarország és Szerbia számíthat egymásra

Magyarország és Szerbia számíthat egymásra, ez a két ország biztonságban van, legyen szó gázról, vagy éppen élelmiszeripari termékekről - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a szerbiai Újvidéken.

2022. Május 22. 06:00, vasárnap | Belföld

Novák Erdélyben: ahhoz keresünk szövetségeseket, hogy a háborút elkerülhessük

Ahhoz keresünk szövetségeseket, hogy a fegyverekkel vívott háborút elkerülhessük, s abban az ideológiai hadviselésben, ami a teremtés rendjét akarja felforgatni, a családot megőrizhessük családnak,