Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2014. Július 15. 17:22, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni

Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni

Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni - derül ki egy felméréséből, amelyet a Corriere della Sera olasz napilap közölt a külföldi turisták kedvenc olaszországi célállomásairól.

Rómába a németek vándorolnak a legtöbben, míg Velencébe főleg amerikaiak, franciák és spanyolok látogatnak. Az olasz divat fővárosaként ismert Milánóba elsősorban oroszok, svájciak és japánok érkeznek, Firenzébe pedig többnyire amerikaiak és spanyolok utaznak. Nápoly a kínai turistacsoportok első számú célállomása, bár a kínaiak szeretik a Comói-tavat és a liguriai Cinque Terre térségét is. Az angoloknak Sorrento a kedvenc itáliai városa - derül ki az adatokból.
A világ minden részéből Olaszországba érkező látogatók többsége Róma városát választja vakációja helyszíneként. A második kedvenc Velence, majd Milánó, Firenze és Nápoly következik. Az Itáliába évente érkező több mint 80 millió turista 22 százaléka német. Még Angela Merkel német kancellár is visszatérő látogatója a Nápollyal szemközti Ischia szigetének, ahol férjével az idén is vakációzott.
A gazdag oroszok az adriai Rimini és a toszkánai Versilia tengerpartjának gyakori vendégei, de szívesen járnak Capri szigetére, Amalfiba és Szardíniára is. Meglepetésre a kedvenc úticélok között szerepel a dél-olasz Puglia tartomány is, ahova a külföldiek házasodni járnak. A divatot Justin Timberlake amerikai popsztár indította el, aki 2012-ben Pugliában mondta ki a boldogító igent mennyasszonyával, Jessica Biel színésznővel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.