Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. Január 08. 11:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Röviddel szabadulása után gyilkolhatott a szegedi kettős emberölés gyanúsítottja

Röviddel szabadulása után gyilkolhatott a szegedi kettős emberölés gyanúsítottja

Röviddel a szerdán történt szegedi kettős gyilkosság előtt szabadult az a férfi, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Szanka Ferenc közölte, az ügyészség indítványozta a férfi letartoztatását.

A megalapozott gyanú szerint a 31 éves férfi szerdán este felkereste egy újszegedi erdős részen kialakított fabódéban lakó két ismerősét, majd egy bozótvágó késsel fejbe ütötte, és megölte őket. A két sértett a helyszínen azonnal életét vesztette. A férfit ezt követően Szeged belterületén a kijárási tilalom megsértése miatt a rendőrök igazoltatták, majd mivel látták, hogy ruházata véres, előállították.

A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatására egy hónapra. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított röviddel büntetés-végrehajtási intézetből történt szabadulását követően és másik büntető eljárás hatálya alatt követte el az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekményt - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.