Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2011. Augusztus 03. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: STOP

Értelmetlen, de látványos

Értelmetlen, de látványos

Nagyon pihent elméjű, puzzle-függő embereknek készül a hatszög-óra, amiről csak a tulajdonosa tudja, mennyi is a pontos idő.

A kódfejtők ideje lejárt - vagy mégsem? Az állandó dekódolásra vágyóknak készül az a karóra, melynek "számlapját" LED-csövecskékből álló hatszöveg alkotják. Öt nehézségi szintet állíthat be a felhasználó, attól függően, mennyire akarja összezavarni ismerőseit vagy saját magát. Garantáltan már az első megfejtése is komoly kihívást jelent a be nem avatottaknak.

A csövecskék csak gombnyomásra kezdenek világítani, egyébként úgy néz ki a szerkezet, mintha egy méhsejt-lemezt tekertünk volna a csuklónkra.

Kéregetők lekoptatásához is ideális eszköz.

- Ha megmondod menni az idő, kapsz egy százast! Nem tudod? Akkor itt marad a pénz!

A feladat csak első ránézésre nehéz. Ha nem kódként tekintünk a jelekre, hanem a klasszikus számok nyomait keressük, és kissé távolabbról nézzük a számokat, máris kiderül, csupán egy jópofa tipográfiai trükk az egész.

Címkék: óra

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 18:09, szerda | Belföld

Itt az újabb rendkívüli intézkedés, tilos kivinni tűzifát az országból

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is.

2022. Augusztus 10. 16:07, szerda | Belföld

Csökken az ekho, devizában is fizethető a társasági adó

A magyar vállalkozók és vállalkozások támogatása érdekében, több kedvező adóváltozásról döntött a kormány;

2022. Augusztus 10. 14:09, szerda | Belföld

Elkezdődött a Hunyadi című televíziós sorozat forgatása

Számos magyar és más, közép-európai országból származó színész, producer közreműködésével megkezdődött a Hunyadi című, tízórás történelmi sorozat forgatása.

2022. Augusztus 10. 12:05, szerda | Belföld

Vádat emeltek egy az Iszlám Állam propagandáját terjesztő férfi ellen

Háborús uszítás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki az Iszlám Állam propagandáját terjesztette és magát a terrorszervezet segítőjeként határozta meg - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.