Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Február 22. 08:51, péntek | Helyi

Sajtótájékoztató a NAV-nál

Sajtótájékoztató a NAV-nál

A 2013. évi Ellenőrzési Irányelvek ismertetése

Karácsonyi Norbert Zoltán igazgató - NAV Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóságának vezetője röviden értékelte az elmúlt évet, majd ismertte az idén várható ellenőrzések irányelveit.

Kiemelten fontosnak tartotta a fekete- illetve szürkegazdaság méretének csökkentését, az eltitkolt vagy be nem fizetett adó utólagos megállapítását és pótlólagos beszedését.
2013-ban a főbb ellenőrzési körök a szolgáltató szektorban: nagykereskedelem, dísznövény, vetőmag és műtrágya kiskereskedelem, munkaerő-piaci szolgáltatás, biztonsági, nyomozói tevékenység. Ipari szektorban: hús-, baromfihús-készítmény gyártása, műanyag csomagolóeszköz, műanyag építőanyag gyártása.
Jövedelmezőség szempontjából: használt cikk bolti kiskereskedelme, biztosítási ügynöki, brókeri tevékenységgel foglalkozó vállalkozások. Adatgyűjtések főbb irányai továbbra is a csomagküldő, internetes kereskedelem, jogi, számviteli, adószakértői tevékenység, magánrendelőkben végzett járóbeteg-ellátás, fogorvosi ellátás, egyéb humán-egészségügyi ellátás.

Altmann András – NAV Komárom-Esztergom Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóság vezetője ismertette az ellenőrzési irányokat, amelyek a vám utólagos ellenőrzését, a jogellenesen forgalmazott dohánygyártmányok, alkoholtermékek felderítését, a nem jövedéki engedélyes kereskedők ellenőrzését, idegenforgalmi szempontból frekventált terülteken (Tata, Esztergom) és rendezvényeken végrehajtott ellenőrzését, üzemanyagtöltő állomásokon mintavétellel egybekötött ellenőrzését jelenti. Idén operatív ellenőrzés keretében vizsgálják a nyugta- és számla kibocsátási kötelezettséget próbavásárlás során, az árueredetét és a foglalkoztatotti ellenőrzéseket.

Címkék: NAV tájékoztató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya