Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2014. Augusztus 08. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Samsung vs. Apple: meddig tart a béke?

Samsung vs. Apple: meddig tart a béke?

Az elektromos kütyük talán két legfontosabb szereplője, a Samsung és az Apple már jó ideje marják egymást. A vitát szabadalmak és formatervek váltották ki. A két vállalat folyamatosan kémkedéssel és ötletek ellopásával vádolja egymást.

Hosszas civakodás után megállapodni látszanak a felek; Amerika kivételével minden fronton ejtik a vádakat mindkét oldalon, így Németországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Ausztráliában, Japánban és Dél-Koreában is elszívják a békepipát - írják az Equilor elemzői.

A megállapodás a beszállítókra nem terjed ki, tehát ha valaki közülük perelt, az továbbiakban is érvényben van. Korai lenne azt gondolni, hogy mostantól szent a béke. Vannak, akik szerint most csak egy vihar előtti szélcsendnek vagyunk szemtanúi, és egy kis pihenő után újult erővel támadnak egymásra a felek. Mások úgy tartják, hogy ilyen szintű vállalatok nem engedhetik meg maguknak, hogy felesleges vitákra pazarolják idejüket, jobban tennék, ha újra belekezdenének a munkába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.