Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Augusztus 23. 10:39, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Sanghaj egyik leginkább keresett hackerét fogták el a rendőrök

Sanghaj egyik leginkább keresett hackerét fogták el a rendőrök

Elfogták az egyik leginkább keresett sanghaji hackert, akinek bandája legutóbbi akciójával több mint egymilliárd forintnak megfelelő összeget csalt el.

A helyi rendőrség beszámolója szerint a mindössze 24 éves, de már így is visszaesőnek számító Vang családnevű sanghaji férfire Thaiföld fővárosában, Bangkokban találtak rá a hatóságok. A nemzetközi összefogással előkerített hacker illegális bevételei alapján a kelet-kínai metropolisz történelmének egyik legsikeresebbje.
Legutóbb például négy másik hackerrel együttműködve több ezer felhasználó regisztrációs adatait szerezte meg a legnagyobb elektromos kereskedelmi portál, a taobao.com adatbázisából, és összesen 30 millió jüant (1,1 milliárd forint) csalt el ezek számláiról. A visszaélésre úgy derült fény, hogy a pénz jelentős részét egy internetes játék felhasználói fiókjaiba irányították, s a tranzakciók így váltak gyanússá a számlák eredeti tulajdonosai számára, akik több százával jelentkeztek a rendőrségen.
Vang számítógépén a hatóságok megtalálták a csalást lehetővé tevő programot, amelyet bűntársaival együtt maga fejlesztett ki. A még középiskolát sem végzett hacker alig múlt húszéves, amikor már hírnevet szerzett magának. Négy évvel ezelőtt sikerült feltörnie Sanghaj rendszámtáblák online árverését lebonyolító rendszerét, ami miatt 14 havi börtönre ítélték, az internetes aukciót pedig befagyasztották. Miután büntetését letöltötte, Vang Thaiföldre költözött, s onnan szervezte most lebukott bűnbandájának tevékenységét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.