Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Június 29. 00:00, hétfő | Helyi

Semmelweis nap a Szent Borbála Kórházban

Semmelweis nap a Szent Borbála Kórházban

Semmelweis nap alkalmából köszöntötte munkatársait a Szent Borbála Kórház

A kormányhivatal konferenciatermében köszöntötte az intézmény dolgozóit a kórház menedzsmentje, valamint dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Schmidt Csaba polgármester Semmelweis Nap alkalmából. Az ünnepi műsor és megemlékezés után kimagasló munkájuk elismeréseként hetvennégy dolgozó részesült főigazgatói dicséretben és vették át kitüntetésüket. Minden évben ezen napon kerül sor az orvosi előléptetések átadására, az idén hat kiváló dolgozó kapta meg adjunktusi, alorvosi vagy főorvosi kinevezését. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara KEM Megyei Területi Szervezete képviseletében György Borbála fekvőbeteg-ellátásért felelős alelnök négy dolgozónak adott át elismerő oklevelet. Dr. Lőke János főigazgató az állami elismeréseket kapott kollégákat is köszöntötte a mai napon: a Központi Műtő kollektíváját, ők 2014 októberében kaptak miniszteri dicséretet, a Pro Santate Díjas Borosné Máté Katalint, valamint Börgöndi Antalnét és Tatai Mónikát, ők március 15-én kaptak szintén miniszteri dicséretet.

Semmelweis Ignác születésének évfordulója a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Semmelweis nagyságát a gyermekágyi-láz okainak felderítése, s az általa kidolgozott prevenció adja –szakmai oldalról; emberileg a lelkiismeretesség, a kötelességtudás, az önzetlenség, amellyel éjjel-nappal a betegek rendelkezésére állt. Nagyságát felidézve minden magyar egészségügyi intézményben megemlékezéseket tartanak, és elismeréseket adnak át a legelhivatottabbaknak, a szakorvosi gárdától az ápolószemélyzeten át a kórház működtetésében résztvevő munkatársakig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.