Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2014. Augusztus 04. 09:06, hétfő | Helyi sport

Sikeres félévi mérleg a szenior úszóknál

Sikeres félévi mérleg a szenior úszóknál

Tavaly hat megmérettetésen összesen 17 aranyérmet gyűjtöttek be az egyéni számokban a Tatabányai Vízmű SE Szenior Úszószakosztályának versenyzői

Idén pedig a féléves mérlegük máris pontosan egy tucatot mutat a legfényesebben csillogó érmekből.
A szeniorok az eltelt időben különböző létszámban Százhalombattán, Szentesen, Hódmezővásárhelyen és Tótkomlóson képviselték szűkebb hazánkat, a négy versenyről számos éremmel és dicséretes helyezéssel tértek haza.
A legtöbbször, hatszor állhatott a dobogó legmagasabb fokára Tátrai Zsuzsa, valamint 7 ezüst- és egy bronzéremmel is gyarapította a gyűjteményét.
Béres Zsuzsanna kétszer végzett az élen, s szintén két-két alkalommal ért el második, illetve harmadik helyezést. Balla Marianna nevéhez 1 arany, 4 ezüst, Fodor Annáéhoz 1 arany és 3 ezüst, Hansági Zsuzsannáéhoz 1 arany, 2 ezüst, Nagy Lászlóéhoz 1 aranyérem megszerzése fűződik.
Tóth Zoltán, Papp László, Papp Károly és Emhő Klára összességében további 12 második és 8 harmadik helyezést ért el.
Közben a tatabányai Papp Károly rendületlenül készül a Szervátültetettek Szenior Európa Bajnokságára is, melyet Krakkóban rendeznek meg augusztus 16-a és 23-a között. Sajnos a szövetség mindenkinek csak a versenyidőszakra biztosít támogatást, azt is az edzőtábor elhagyásával, így a versenyzők csak a saját számaikra tudnak kiutazni, a kontinensviadal egésze alatt nem szurkolhatnak társaiknak. Komárom-Esztergom megyét Papp Károly úszó és Soós Sándor nyergesújfalui bowlingos képviseli Krakkóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.