Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Február 22. 09:43, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Majd 7 milliós sikkasztással vádolnak egy vasi könyvtárost

Majd 7 milliós sikkasztással vádolnak egy vasi könyvtárost

Több millió forintos sikkasztással vádol az ügyészség egy férfit, aki a vád szerint egy felsőoktatási intézmény könyvtárosaként két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd azokat eladta

- közölte a Vas Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. Simon József megyei főügyész tájékoztatása szerint a vádlott, aki 30 éve dolgozott könyvtárosként, összesen 336 könyvet és folyóiratot tulajdonított el, 6 millió 761 ezer forint értékben és azokat az interneten feladott hirdetések segítségével, postai úton értékesítette, összesen 1 millió 35 ezer forintért. A vevőknek azt mondta, hogy örökségből jutott a kiadványokhoz, amelyekből a könyvtári pecsétet kiradírozta, illetve úgy tüntette fel, mintha azok selejtezettek lennének.

A főügyész közölte: a kárból - lefoglalásokból - 271 ezer forint megtérült, és a vádlott további 245 ezer forintot megtérített a könyvtárnak.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű férfit jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, és vele szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolja; emellett 827 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is köteleznék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.