Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Június 06. 13:11, szerda | Helyi

Smart Sport a Gyermekekért

Smart Sport a Gyermekekért

A Samsung 5 millió forint összértékű adománnyal segíti Tatabánya gyermeksportját

A Samsung Electronics Magyar Zrt., az Olimpiai mozgalom kiemelt támogatója bejelentette, hogy ’Smart Sport a Gyermekekért’ elnevezéssel kampányt indít a helyi gyermeksport támogatása érdekében. A 2012. június 1. és augusztus 12. között zajló program keretében a vállalat országszerte 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára, a tatabányaiak 5 millió forintos „csomaghoz” juthatnak hozzá.

A Samsung kiemelten nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására, hiszen a gyermeksport a jövő sportsikereinek záloga, és ehhez a Samsung aktívan kíván hozzájárulni. A cég által meghírdetett nemzetközi Hope Relay program magyarországi hívószava a ’Smart Sport a Gyermekekért’ .- hangzott el a tatabányai Városházán megtartott tájékoztatón a cég képviselőjétől. Szente Lin IT marketingvezető ismertette, hogy a kampány keretein belül a Samsung Electronics Magyar Zrt. 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára. Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottság, az ország megyeszékhelyein a polgármesterek – Tatabányán Schmidt Csaba - kapták a felkérést, hogy hozzáértésükkel segítsenek megtalálni azon gyermeksport szervezeteket, amelyek a leghatékonyabban tudják felhasználni a Samsung készülékeket. Minden megyeszékhely 5-5 millió forint értékű termékadománnyal támogathatja a helyi szervezeteket, míg Budapesten 10 millió forintos támogatást osztanak szét.

A ’Smart Sport a Gyermekekért’ program azonban nem csak az adakozásról szól. A kampány célja, hogy a felnőtt lakosság is példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységek révén népszerűsítse a sportot. A Samsung külön e célra fejlesztett egy alkalmazást, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket és egyúttal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jó példát mutassanak a fiataloknak. A cél az alkalmazás segítségével összegyűjteni az 1 millió SMART kilométert Magyarország számára.

Az Android, iOS és Bada okostelefonkra ingyenesen elérhető Smart Sport alkalmazás a GPS koordináták alapján számolja a felhasználó mozgás közben megtett kilométereit. A felhasználók profiloldalán tárolt adatok megoszthatóak a Facebook közösségi oldalon, ahol további interaktív elemek várják a rajongókat: többek között buzdító üzeneteket készíthetnek és küldhetnek a játékban résztvevő ismerőseiknek. A program közösségi erejét erősítendő a résztvevők csapatokat is alkothatnak, így mérve össze erejüket, kitartásukat, teljesítményüket másokéival. A játékszabályok szerint naponta maximum 42 kilométer tehető meg, legfeljebb 40km/h-s sebességgel.

A Smart Sport jegyében a Samsung megváltoztatta 2006-ban indult sportoldalának elérhetőségét is: a samsungsport.hu portál a jövőben a smartsport.hu címet viseli.

Schmidt Csaba elmondta, hogy alapos mérlegelés után döntenek arról, hogy mely városi gyermeksport szervezetek kapják meg a Samsung nagyvonalú adományát. Tatabánya sportos város, régi hagyományai vannak a futásnak, olyannyira, hogy több futóklub is működik a településen, és több korosztályt megmozgató versenyeket rendeznek – hangsúlyozta a polgármester, aki sok sikert kívánt az akcióban résztvevőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.