Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Június 28. 12:19, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Sok termék drágább lenne, ha nem születne megállapodás az EU és Nagy-Britannia tárgyalásain

Sok termék drágább lenne, ha nem születne megállapodás az EU és Nagy-Britannia tárgyalásain

Sok termék ára emelkedne, ha nem jönne létre megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság új kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalásokon

- mondta Szabó Barnabás, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő emlékeztetett: június 23-án volt a negyedik évfordulója annak, hogy a britek népszavazáson döntöttek arról, el szeretnék hagyni az Európai Uniót. Szabó Barnabás azt mondta: ha nem születik megállapodás az Európai Unió és Nagy-Britannia új kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalásokon, januártól a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) általános szabályai szerint folytatódna a kereskedelem az EU és a britek között. Ennek következtében - tette hozzá - nagyon sok termék ára nőne.

Értékelése szerint a megállapodás hiánya inkább az Egyesült Királyságnak lenne hátrányos. A britek exportjának körülbelül ötven százaléka ugyanis az Európai Unióba irányul, fordítva azonban jóval kisebb ez az arány.

Címkék: brexit, Európai Unió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.