Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2024. Augusztus 17. 08:20, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra a Digitális Állampolgárság Programmal

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra a Digitális Állampolgárság Programmal

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra, például a magyarorszag.hu weboldalra, az EgészségAblak vagy az eSZJA felületére a szeptemberben induló Digitális Állampolgárság Programmal

- közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy bonyolult felhasználónevek és jelszavak helyett elég lesz a telefonon a digitális állampolgárság alkalmazással beolvasni az oldalon megjelenő QR-kódot.

Ez így egyszerűbb, kényelmesebb és biztonságos is, hiszen az alkalmazást ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel is lehet védeni - hangsúlyozta az államtitkár.

Az alkalmazás előnyeit ismertetve kiemelte, hogy azzal az emberek igazolhatják személyazonosságukat, nem kell magukkal vinniük a személyi igazolványt.

Elérhetjük, letölthetjük és hitelesítve továbbíthatjuk a személyes- és a gépjármű-adatokat, lehet majd időpontot foglalni a kormányablakba, és a telefonról egyetlen gombnyomással igényelhető majd erkölcsi bizonyítvány - sorolta az államtitkár.

Mint mondta, később a piaci szolgáltatók is használhatják majd ezt az egyszerűbb eljárást a saját felületeiken.

Dömötör Csaba közölte, hogy a Digitális Állampolgárság Program szeptemberben indul, a szolgáltatások fokozatosan lesznek elérhetők. Már eddig több mint 70 ezren töltötték le a program lelkét jelentő Digitális Állampolgár alkalmazást a telefonra és már több tízezren regisztráltak is a kormányablakokban - emelte ki.

Az államtitkár arra bíztat, hogy minél többen töltsék le az alkalmazást és végezzék el a regisztrációt valamelyik kormányablakban. Pár perc az egész, de utána több órát lehet spórolni azzal, hogy egyre több ügyet lehet majd telefonról intézni - fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 08:13, szombat | Belföld

Mentőszolgálat: sok beteg kerül kórházba

A kánikula miatt sok belgyógyászati, kardiológiai beteget kell kórházba szállítani, a budapesti betegszámban az elmúlt 24 órában az előző év azonos napjához képest 40 százalékos növekedés volt tapasztalható

2024. Augusztus 17. 08:09, szombat | Belföld

Vasárnap éjfélig érvényben marad a vörös kód

Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőség miatt már érvényben lévő, úgynevezett vörös kód intézkedést, amely kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a bajba jutott hajléktalan emberek befogadását

2024. Augusztus 17. 08:07, szombat | Belföld

Lázár János: a kormány közlekedési akciótervet indított

\"A magyar kormány ötpontos közlekedési akciótervet hirdet a mai nappal\" - jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter pénteken Budapesten a tárca sajtótájékoztatóján, \"a közlekedési infón\".