Városlista
2024. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2022. Szeptember 17. 09:52, szombat | Belföld
Forrás: mti

Sugárterápiás eszközfejlesztést hajtanak végre a pécsi onkológián

Sugárterápiás eszközfejlesztést hajtanak végre a pécsi onkológián

Sugárterápiás eszközfejlesztést hajthat végre a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikai központján belül működő, regionális feladatellátást végző onkoterápiás intézete, miután egy pályázaton 800 millió forintot nyertek.

Az európai uniós forrás segítségével egy modern, napi 80 beteg ellátását segítő lineáris gyorsítót vásárolnak, amit 2023 őszén helyeznek üzembe - idézték a baranyai felsőoktatási intézmény közleményében Mangel Lászlót, az egység vezetőjét.

Az eszközfejlesztés azért különösen fontos az intézet életében, mert a regionális központi feladatkörökből fakadóan az egység gépei és munkatársai is komoly terhelés alatt állnak folyamatosan.

Az új eszköz hatékony működése érdekében felújítják a gépet fogadó kezelőhelyiséget, modernizálják a villamoshálózatát, a gépészetét és sugárvédelmi rendszert is.

A pécsi onkoterápiás intézetben napi szinten közel háromszáz ambuláns beteget látnak el, mintegy 100-150 sugár- és több mint félszáz infúziós kezelést végeznek, és összesen 55 fekvőbeteget tudnak egyszerre ápolni- olvasható az egyetem közelményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:06, hétfő | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 642 000 forint volt júniusban, 13,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit

2024 júniusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 642 000, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 442 000 forint volt.

2024. Augusztus 26. 10:04, hétfő | Belföld

Czomba Sándor: júniusban is jelentősen, több mint 9 százalékkal növekedtek a reálbérek

A tartósan alacsony szinten mozgó inflációnak és a kimagasló bérdinamikának köszönhetően a reálbérek folyamatosan és jelentős mértékben emelkednek

2024. Augusztus 26. 10:01, hétfő | Belföld

Szeptember másodikától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Munkálatok miatt szeptember másodikától várhatóan két hétre teljes egészében lezárják a Kőröshegyi völgyhidat - közölte MKIF Zrt. hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 26. 10:00, hétfő | Belföld

Keleti pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat a vasárnap esti baleset miatt

A Keleti pályaudvar - bizonytalan ideig - nem indít és nem fogad vonatokat a vasárnap esti baleset miatt, a vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak - közölte hétfő reggel a Mávinform az MTI-vel.