Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2024. Július 26. 07:44, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Súlyos betegségből felgyógyult gyermekek és családjaik nyaralnak Balatonfűzfőn

Súlyos betegségből felgyógyult gyermekek és családjaik nyaralnak Balatonfűzfőn

Súlyos betegségből felgyógyult gyermekek és családjaik nyaralnak Balatonfűzfőn a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, a Porsche Hungaria Kft. és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szervezésében. A résztvevők a vízimentők eszközeivel is megismerkedhettek csütörtökön a helyi kikötőben.

A Ments életet a vízen is! elnevezésű programról Mikola József, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: ötvenen érkeztek a hétfőtől szombatig tartó balatonfűzfői táborukba, súlyos, akár több éven át tartó betegségből gyógyult gyermekek, szüleik és testvéreik.

Jelezte: a 14 éves alapítvány az évek során mintegy 800 családdal került kapcsolatba.

A résztvevők a kikötői programokra a balatonfűzfői csillagvizsgálóból érkeztek - tette hozzá, köszönetet mondva Balatonfűzfő önkormányzatának a programokért.

Bognár Tamás, a Porsche Hungaria Kft. kommunikációs vezetője úgy fogalmazott: társaságuk életében mindig is kiemelt szerepet kapott, hogy minél szélesebb körben aktívan vegyenek részt társadalmi felelősségvállalásban.

Már hosszú évek óta dolgoznak együtt a Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal, nagyvállalatként és a magyar piac legnagyobb autóimportőreként fontos céljuk, hogy segítsék a társadalmat, a beteg gyermekeket nevelő családokat - jelentette ki.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke arról beszélt: a résztvevőknek bemutatják, hogy milyen eszközökkel dolgoznak a sürgősségi betegellátásban a vízen és a szárazföldön.

Ennek érdekében a tábor idejére az alsóörsi bázisukról áttelepültek Balatonfűzfőre esetkocsijukkal, amely az Országos Mentőszolgálat rendszerében dolgozik nyáron a megemelkedett lélekszám miatt, valamint a Rupert sürgősségi mentőhajóval, amely esetkocsi felszereltséggel bír a vízen - ismertette a szakszolgálat elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt