Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. November 25. 00:00, péntek | Helyi

Sütöttek, sütöttek... mézeskalácsot

Sütöttek, sütöttek... mézeskalácsot

Tizenegy nevező megszámlálhatatlan mézeskalács figurájából nyílt kiállítás a környei Művelődési Házban.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete, valamint a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár „Süssünk, süssünk... mézeskalácsot” című felhívására elkészített kompozíciókra személyesen, illetve az intézmény facebook oldalán lehet.
Készültek adventi koszorúk, korcsolyázó pár, háttérben egy hóemberrel, mézeskalács házikók és különböző figurák, de még a falu temploma és a szökőkút is látható az egyik összeállításban. Az, hogy mely alkotások nyerik el leginkább a környeiek tetszését, december 3-án 15 órakor derül ki, az első szavazó kedden már le is adta voksát. Advent második szombatján a szervezők az eredményhirdetés mellett izgalmas, mézes karácsonyváró programra is várják a falu apróságait, fiataljait, anyukákat, apukákat, nagyszülőket. 14 órától lehet mézeskalácsot díszíteni, s természetesen haza is vihetők a Weihnachtsbäckerei során felékesített mézes finomságok. A hagyo­má­nyok­hoz hívena falu karácsonyfáját is ekkor, december 3-án öltöztetik ünnepi díszbe a „Süssünk, süssünk... mézeskalácsot!” eredményhirdetése után. A programokra mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.