Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Március 20. 00:34, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szakértő: a bérfejlesztés járulhat hozzá a gazdaság fejlődéséhez

Szakértő: a bérfejlesztés járulhat hozzá a gazdaság fejlődéséhez

A bérfejlesztés járulhat hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez a következő időszakban - mondta Csath Magdolna közgazdász szombaton az M1 aktuális csatornán.

A közgazdász elmondta: a magyar gazdasági növekedést 2015-ben jelentősen meghatározta a sok infrastrukturális beruházás, amelyeket az uniós támogatások gyors lehívásával finanszíroztak.

Erre idén valószínűleg nem lesz lehetőség, mivel az uniós pályázatok még nem jelentek meg, így a lehívásukra is csak később lesz esély.

A szakember szerint a kormány láthatóan az ingatlanpiac fejlesztésével próbálja kezelni a problémát, de ide tartozhat a bérfejlesztés is.

Csath Magdolna rámutatott: a KSH adatai szerint Magyarország jelenleg az unió "sereghajtói" közé tartozik a bérek tekintetében, amelyek növelése a gazdaságra is jó hatással lenne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk