Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

- jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt elmondta, a területvédelmi tartalékosok alapos kiképzést kaptak a testőrezredtől, ahol ennek a szép katonai feladatnak, a díszőrség ellátásának szakemberei dolgoznak.

A miniszter felidézte: tartalékos katonai szolgálata idején a palotaőrségnél teljesített szolgálatot tartalékos csoportparancsnokként. Akkor - tette hozzá - volt alkalma ennek a nehéz szolgálati ágnak minden részletét megismerni.

Arra kérte a videóban az embereket, hogy jöjjenek, nézzék meg a díszőrséget teljesítőket. Úgy fogalmazott: "Büszkék vagyunk katonai hagyományainkra és katonai értékeinkre, amelyeket a területvédelmi tartalékosaink itt, a várban Önöknek is meg tudnak mutatni".

"A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát" - hangsúlyozta közösségi oldalán a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a videóhoz fűzött hozzászólásában ismertette, hogy a Magyar Honvédség hét területvédelmi ezredének tartalékos állománya kéthetes váltásban, a Kapisztrán téren ad díszőrséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.