Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 15. 16:31, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt

Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt - jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló szerződést.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, a szerződés keretében a Rheinmetallal, "nagy németországi fegyveripari konszern partnerünkkel közösen fogjuk fejleszteni azt a csúcstechnológiás, legmodernebb generációs harckocsit, amelyet Panther néven fogunk piacra vezetni közösen a németekkel, amikor a fejlesztés megtörténik".

A miniszter szerint ez Magyarországnak nagyon komoly előnyökkel jár, hiszen olyan fejlesztési ágba kapcsolódik be, ami az igazán komoly, erős országok privilégiuma.

Közölte, hetven magyar mérnök fog dolgozni a projekten éveken keresztül, "a zalaegerszegi gyárunk fogja a keretet biztosítani ehhez az együttműködéshez", és ezen keresztül nagyon komoly védelemipari fejlesztés valósul meg Magyarországon.

"A magyar emberek védelmét a legmodernebb eszközökkel biztosítjuk" - áll a videó mellett olvasható bejegyzésben Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal