Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Június 07. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Százezreket tett zsebre egy nagykanizsai okmányügyintéző

Százezreket tett zsebre egy nagykanizsai okmányügyintéző

Üzletszerűen elkövetett csalássorozat miatt emeltek vádat a nagykanizsai kormányablak egyik autóátírásokat végző ügyintézője ellen, aki tucatnyi esetben tette el az ügyfelek által befizetett összegeket

- közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a nagykanizsai kormányablakban közlekedési igazgatási ügyekkel foglalkozó nő anyagilag nehéz helyzetbe került, s a felhalmozott adósságai miatt 2015 végétől 2016 októberéig a nála történt készpénzes befizetések egy részét saját céljaira használta. Rendszeres haszonszerzésre törekedve a járművek átíratási kérelmeinek ügyintézésekor manipulálta az eljárások adatait és sajátjaként kezelte a nála befizetett illetékeket.

A tucatnyi ügyet felsoroló vádiratból kiderül: az asszony a járművek tulajdonjogának átírása során a törzskönyv és a forgalmi engedély kiállításának 12 ezer forintos díját szabályszerűen átvette és elkönyvelte. A vagyonátruházási illeték nem egyszer százezer forintot meghaladó összegét azonban több alkalommal is eltette, majd hamis aláírásokkal olyan dokumentumot iktatott a rendszerbe, mintha ezek befizetései is megtörténtek volna.

A személyautók mellett teherautó-pótkocsi vagy motorkerékpár ügyintézése során eltulajdonított összegek egy részét hónapokkal később rendezte, de több olyan ügyfél is volt, aki utólag másodszor is kénytelen volt befizetni az összegeket.

A kormányablak ügyintézője ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség 12 rendbeli, üzletszerűen elkövetett sikkasztás, valamint hamis okirat felhasználása miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.