Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Május 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Személyi jövedelemadó – május 20-ig!

Személyi jövedelemadó – május 20-ig!

Akik az év elején nem éltek a munkáltatói adómegállapítás vagy az egyszerűsített szja-bevallás lehetőségével, illetve ezek választására nem voltak jogosultak – és a 2013-as adóévben adóköteles jövedelmet szereztek –, önadózással tehetnek eleget 2014. május 20-ig szja-bevallási kötelezettségüknek az alábbi nyomtatványok valamelyikének kitöltésével, beküldésével:
1353ADÓNYILATKOZAT – „söralátét-bevallás”
1353 számú, vagy 1353M jelű (csökkentett adattartalmú) személyijövedelemadó-bevallás.
Mindkét bevallási forma elektronikusan és papír alapon is elküldhető az adóhivatalnak. Az adónyilatkozatot azok választhatják, akiknek munkáltatója a kifizetéskor a jövedelemből adóelőleget vont, és az éves jövedelem adójának, valamint a levont adóelőleg összegének különbsége nem haladja meg az 1000 forintot. Tehát az adónyilatkozat 2. és 3. sorának különbsége nem lehet nagyobb 1000 forintnál.
A bevallás, illetve az adónyilatkozat elektronikus kitöltéséhez egyszerűen letölthetők és telepíthetők a szükséges programok a www.nav.gov.hu honlapon, a kiemelt témák között található „SZJA” feliratra kattintva. A kitöltő-program segít, hogy a bevallásban a lehető legkevesebb hiba forduljon elő, és a kitöltés befejezésekor elvégzett ellenőrzés felhívja a figyelmet az esetleges hiányosságokra. A piros színnel jelölt hibát mindenképpen javítani kell, a sárga színnel jelöltek pedig olyan összefüggésekre hívják fel a figyelmet, amelyek mellett a bevallás beküldhető.
A 1353 számú személyijövedelemadó-bevallás elektronikus kitöltésekor lehetőség van a csökkentett adattartalmú (1353M jelű) változat kitöltésére és csak az adatokat tartalmazó sorok nyomtatására is (kivonatolt nyomtatás).
Az elektronikus beküldés feltétele az érvényes Ügyfélkapu, amit bárki nyithat a NAV központi ügyfélszolgálatain is.
Idén is lehetőség van az összevont adóalap utáni, a kedvezmények és az önkéntes kölcsönös pénztári egyéni számlára, valamint a nyugdíj-előtakarékossági számlára átutalni rendelt összeg levonása után fennmaradó befizetett adó 1+1%-áról rendelkezni. Ehhez elegendő a 1353 számú bevallás, vagy a 1353ADÓNYILATKOZAT jelű nyomtatvány „EGYSZA” elnevezésű lapján a kedvezményezett adószámát és/vagy technikai számát, nevét beírni. A felajánlást ugyancsak meg lehet tenni elektronikusan, és a nyomtatott forma beküldésével is. A „13EGYSZA” jelű formanyomtatvány „EGYSZA” elnevezésű lapját kinyomtatva, lezárt, adóazonosító jellel ellátott, ragasztott felületén áthúzódóan aláírt borítékban személyesen vagy postán, illetve elektronikus űrlapként, elektronikus úton a bevallástól külön is be lehet nyújtani május 20-ig. A határidő után beküldött rendelkező nyilatkozatok érvénytelenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya