Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 22. 09:38, hétfő | Helyi

Szent István napját ünnepeltük (képgaléria!)

Szent István napját ünnepeltük (képgaléria!)

Rekordszámú látogató kereste fel a Millenniumi Közparkot az idei Szent István Napokon. A kulturális közösségi rendezvény nem csak a tatabányaiakat, a térség településeinek lakóit is odavonzotta a Csónakázó-tóhoz.

Nagy sikere volt a Múltunk és Jövőnk Egyesület mindkét napi, a honfoglalás korát megidéző hagyományőrző programjainak. A kicsik és nagyok örömmel próbálták ki az íjászatot, nézték meg a baranta harcművészeti tornát, foglalkoztak a rovásírással, tekintették meg a honfoglalás korabeli jurta és életmód bemutatót.

A Csónakozó-tó mellett voltak népi játékok, kézműves mesterek is megmutatták tudásukat, a gyermekeknek játszóház, a bátrabbak a kalandparkban is kipróbálhatták ügyességüket. Ezzel együtt kellemes környezetben ehetett-ihatott az, akinek ehhez volt kedve.
A koncertek sorából néhányat megemlítve: jó hangulatot teremtett az Alma együttes, a CimbaliBand, Korpás Éva, a Balkan Fanatic és Nagy Feróval a Beatrice. Nem maradhatott el a huszadikai tűzijáték sem, amely ebben az évben is látványos meglepetésekkel szolgált a parkot és tó környékét szinte zsúfolásig megtöltő ünneplő tatabányaiaknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya