Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Október 07. 09:51, hétfő | Helyi

Szép korúak köszöntése

Szép korúak köszöntése

Már 23 esztendeje hagyomány Környén, hogy az Idősek Napja alkalmából a Vöröskereszt helyi szervezete vendéglátással, műsorral kedveskedik a község szép korúinak

A több mint kétszáz 70 év feletti, hosszú élet munkáját maga mögött tudó hölgyet és urat szombaton köszöntötték az általános iskolában. Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjának, s a Vöröskereszt környei szervezete is attól az évtől kedveskedik vendéglátással, ajándékműsorral a község 70 év feletti lakóinak. Idén a házaspárokat is számítva, majdnem félezer meghívóval invitálták a szép korúakat, s a szervezők a program kezdetén izgatott örömmel látták, milyen szép számmal érkeznek. Végül több mint kétszázan foglaltak helyet az ünnepi díszbe öltöztetett asztalok mellett az általános iskolában.
Szeretettel gondolunk rájuk, s nem csak ezen a napon, hisz szeretetükkel, bölcsességükkel ők is mindig a rendelkezésünkre állnak. Tudják, mi a jó, amit tovább adhatnak, s tudják, mi a rossz, amit el kell kerülni a következő generációnak. Szüleink, nagyszüleink mosolya és gondoskodása rengeteg erőt sugároz felénk, a kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs a számunkra – köszöntötte a megjelenteket Eisenbart Győzőné. A Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke Kerékgyártó Kálmán versrészletével kívánt valamennyiük számára hosszú, békés, nyugodt öregkort, erőt, egészséget és még sok örömöt: …számomra a mindennapok a legszebb ünnepek, melyek végén megköszönöm a küzdelmes életet. Számomra ünnep az öröm, ünnep a bánat, a fájdalom, ünnep az arcomon a mosoly…
Szeretni a legcsodálatosabb dolog a világon. Mindegy hogy szeretetről vagy szerelemről beszélünk, de szeretni a legnagyobb öröm…. A szeretet végtelen, s határtalan. Minden ember tudja, hogy szeretet nélkül élni nem lehet. Ez az életünk ereje, amiből táplálkozunk… Olyan kicsi a szív, hogy fér bele mégis ennyi szeretet? Nem lehet tudni, de nem is ez a lényeg: hanem, hogy adjunk meg mindent szeretteinek, hisz ha mi adunk, kapunk is és így lesz teljes a világ. Együtt, szeretetben – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a szép korúakat Vadász Éva, a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Kisebbségi Bizottságának elnöke, aki zárásul azt kívánta, hogy még hosszú-hosszú esztendőkig érezzék családjuk, környezetük szeretetét.
Szintén hagyomány, hogy az Idősek Napi ünnepség keretében köszöntik a falu legidősebb lakóit, ám többen sajnos betegségük miatt nem vehettek részt a programon. Környe legidősebb hölgy lakosai 93 esztendősek: Lieser Andrásné és Gyimesi Józsefné. A falu legidősebb házaspárja már évek óta Mike Ferenc és felesége, Ganzler Erzsébet, akik 64 esztendeje, 1949-ben kötötték össze életútjukat. 1920-ban született, szintén 93 éves a legidősebb férfi, Gyarmati István, aki – miután átvette Andor Ildikótól, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkárától a virágcsokrot – humorosan így köszönte a köszöntést: megverem a csizmám szárát, csókolom az összes hölgy száját.
A program a tarjáni Echo gyermekzenekar és a kecskédi Bekka stúdió, a vendégeket is dalra fakasztó műsorával, majd ízletes és szó szerint tetszetős vendéglátással folytatódott. A Vöröskereszt helyi aktivistái ugyanis első alkalommal viselték azokat a hímzett kötényeket, amelyeket a szervezet emblémájával és magyaros virágmotívumokkal díszítettek.
A szervezők ezúton mondanak köszönetet mindazoknak, akik anyagi, vagy egyéb támogatásukkal, a vendéglátáshoz nyújtott segítségükkel, sütéssel, főzéssel járultak hozzá, hogy idén is emlékezetes, szép ünneppé varázsolják az Idősek Napi rendezvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.