Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2015. Október 03. 00:00, szombat | Helyi

Szép korúak köszöntése – 25. alkalommal

Szép korúak köszöntése – 25. alkalommal

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjának, s Környén is attól az évtől kedveskednek vendéglátással, ajándékműsorral a község idős lakóinak.

Idén tehát már 25. alkalommal invitálta a Vöröskereszt helyi szervezete a vasárnapi eseményre a szép korúakat, akik a szervezők örömére szinte megtöltötték az általános iskola tornatermét.
A vendégek mellett a segítők száma is évről évre szépen gyarapszik: a bejárat mellett kifüggesztett falitáblákon az adományozók, támogatók, sütők, főzők listáját Andor Ildikó titkár még a rendezvény ideje alatt is újabb nevekkel egészítette ki, a végére a fehér lapokon alig maradt üres felület.
Mi mindannyian köszönettel tartozunk azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozatukkal a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk és nyomdokukba léphessünk. Köszönjük mindazokat az értékeket, amelyeket Önök megőriztek és mindazt, amivel minket felvérteznek és gazdagítanak. – köszöntötte a megjelenteket Eisenbart Győzőné, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke, hozzátéve, hogy nemcsak október elseje kapcsán, de az év minden napján szeretettel gondolunk az idősekre, a szép korúakra, hisz szeretetükkel, bölcsességükkel ők is mindig a rendelkezésünkre állnak.
Tóth Éva és Leblanc Győző operett összeállítását követően Beke László polgármester így fogalmazott: ez a mai ünnep akkor lehet igazi tisztelgés, ha azok, akiket ünnepelünk, mindig érzik a támaszt, a segítést, a törődést. Azt, hogy mindig Önök mellett vagyunk, azt, hogy nem engedjük el a kezüket, és számíthatnak ránk életük legnehezebb időszakaiban is. Hiszen megtanították nekünk a gondoskodás, a szeretet fontosságát, azt, hogy sok esetben nagyobb öröm adni, mint kapni, azt, hogy néha egy csendes, egy perces odafigyelés nagyobb ajándék lehet bárminél. A polgármester köszönetét fejezte ki a hosszú évek alatt végzett becsületes munkájukért, s az önkormányzat nevében jó egészséget, tartalmas, boldog életet kívánt minden szép korú környei lakosnak.
Az Idősek Napi ünnepség keretében köszöntötték a falu legidősebb lakóit, ám többen sajnos betegségük miatt nem vehettek részt a programon. Környe legidősebb hölgy lakosai 95 esztendősek: Lieser Andrásné és Gyimesi Józsefné. A falu legidősebb házaspárja Szing Antal és felesége, született Erl Erzsébet, ők 1949. december 14-én mondták ki Környén a boldogító igent. 1920-ban született, szintén 95 éves a legidősebb férfi, Gyarmati István, aki – miután átvette Andor Ildikótól, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkárától a virágcsokrot – valamennyi szép korú vendég számára jó egészséget, boldogságot kívánt, a köszöntést pedig így köszönte: megverem a csizmám szárát, csókolom az összes jelenlévő hölgy száját. A legidősebb, 95 esztendős hölgyek és Pista bácsi számára az önkormányzat nevében Beke László ajándékkosárral kedveskedett, melyet természetesen azon ünnepeltek számára is eljuttatnak, akik nem vehettek rész a rendezvényen.
A szervezők ezúton mondanak köszönetet mindazoknak, akik anyagi, vagy egyéb támogatásukkal, a vendéglátáshoz nyújtott segítségükkel, sütéssel, főzéssel járultak hozzá, hogy idén is emlékezetes, szép ünneppé varázsolják az Idősek Napi rendezvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.