Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2012. Január 20. 13:40, péntek | Helyi

Szépkorúak ajándéka

Szépkorúak ajándéka

Az önsajnálat a legkárosabb dolgok egyike. A tíz évig a Gulág embertelen körülményei közt raboskodó Placid atya túlélési szabályainak egyikével köszöntötte tanítványait az éppen 90 éves Ugrik Aliz Anna tanárnő.

Dudics Gyuláné, aki idős korában került Oroszlányra gyermekeihez, a változások közepette szükséges helytállásról ad bizonyságot életével.
A tanárnő akkor került városunkban, amikor lakásának címe még nem is utcanév volt, hanem negyedik tömb, negyedik ajtó, és sok hálás generációt nevelt fel a József Attila iskolában. A bámulatos testi és szellemi épségnek örvendő idős hölgy ízig-vérig pedagógus. Minden órára valami érdekessel készült, hogy a gyerekek sose távozzanak üres kézzel magyar-, történelem-, vagy földrajzórájáról – és a mai napig bántja, hogy szülei életének utolsó stádiumában nem tudott kellő odafigyeléssel és örömmel tanítani. Ezért elnézést kért minden tanítványától. A vendégek szégyellős elfogódottsággal álltak ekkora emberi nagyság előtt.
Dudics Gyuláné 1989-ben került gyermekei, unokái körébe Újtikosról Oroszlányra, ahol ma már boldog dédnagymama is. Mondják, hogy az öreg fát nem lehet új földbe ültetni, de az ő példája mást bizonyít. Hajdú-Bihar vagy Komárom-Esztergom, alföldi síkság vagy vértesi hegység nem más föld, ha szeretetben gyökerezik az ember. A hivatalos születésnapi köszöntő családias hangulatát az adta meg, hogy Takács Károly polgármestert rokoni szálak fűzik a családhoz még Újtikosról. A megelevenedő emlékekben megjelent az édesapa alakja, akit nagyon korán elveszített a polgármester, és Dudics néni azt is elmesélte, milyen komolykodó beszéddel hívta fel a figyelmet magára a négyéves kisgyermek.
Végül csak egy kérdés maradt nyitva a szép este során: hogy végül is ki kapott több ajándékot, aki adott, vagy aki kapott?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.