Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. November 20. 10:08, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szeptemberre csaknem elérte az áramfogyasztás az egy évvel ezelőttit

Szeptemberre csaknem elérte az áramfogyasztás az egy évvel ezelőttit

A koronavírus-járvány első hulláma jelentős visszaesést okozott az áramfogyasztásban, de a nyár folyamán a villamosenergia-felhasználás csökkenése mérséklődött, a szeptemberi fogyasztás szinte azonos volt a tavalyival

- közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön az MTI megkeresésére.

A hivatal a járvány második hullámára vonatkozó kérdésre azt írta: a téli időszakra nehéz előre jelezni a villamosenergia-felhasználás alakulását, miután a pandémiás helyzet tavasszal indult. Az eddigi adatokból az látszik, hogy a nagy fogyasztó üzemek működésének korlátozása miatt jelent meg nagy visszaesés a villamosenergia-felhasználásban, a lakossági fogyasztók otthoni munkavégzése nem csökkentette érdemben a fogyasztást - jelezte a MEKH.

A válaszban kitértek arra is, hogy a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vizsgálta a téli időszakban várható fogyasztói igényeket, a rendelkezésre álló erőművi teljesítményeket és az importenergia jellemzőit. Az elemzés megállapította, hogy a régiós források rendelkezésre állása esetén még szélsőségesen magas fogyasztói igény esetén is biztosítható a fogyasztók ellátása.

A földgázfogyasztók ellátása a fűtési időszakban biztosított, a betárolási időszak végére a tárolókban több mint 6,4 milliárd köbméter földgáz állt rendelkezésre - közölte a hivatal.

Címkék: áram, áramfogyasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk