Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Április 03. 09:13, péntek | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Szépül a Bánhidai lakótelep környéke

Szépül a Bánhidai lakótelep környéke

Schmidt Csaba polgármester és Turza Károly a Bánhidai lakótelep önkormányzati képviselője közös sajtótájékoztatót tartott: a 2015-ös évre tervezett beruházásokat ismertették a sajtó képviselőivel.

Közel 100 millió forint azoknak a fejlesztéseknek az értéke, amelyeket idén valósítanak meg a körzetben. Megújul a Bánhidai lakótelepi üzletsor mögötti utca teljes hosszában a járdával együtt, a Turul utcától egészen az orvosi rendelőig.

A Dózsa György úton is nagyszabású útfelújítások kezdődnek. Idén új burkolatot kap a különösen nagy forgalmú Turul utca és a híd közötti szakasz, a kórház felőli oldalon. A híd felé egyenesen haladók sávját térkővel rakják ki, amelyet kifejezetten a nagy forgalmú és terheltségű felületekre terveztek, biztosítva, hogy a térkövek a nagy igénybevétel ellenére se mozduljanak el, „hullámosodjanak fel”.

A Váci Mihály Általános Iskola kerítése mellett, 150 méteren újul meg a járda, amit a fák gyökérzete az utóbbi időben repedezetté, göröngyössé tett. Kijavítják a Dózsekert utca 55. sarkán található járdát a lépcsővel és a hozzá tartozó rámpával együtt, és hamarosan új csúszdának örülhetnek a Bánhidai ltp. 311. környékén élő gyermekek is.

A Máltai játszótér melletti kutyafuttatót elbontják és a Dubnyik-patakhoz helyezik át. Az intézményfelújítási program keretében még az idén megszépülnek a Turul Óvoda vizesblokkjai is.

Az itt élők igényeinek megfelelően a köztéri kamerarendszer terveit is elkészítik. Schmidt Csaba polgármester elmondta: bízik benne, hogy a munkálatokkal hozzájárulnak a lakók biztonságérzetének és kényelmének növeléséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.