Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Január 17. 09:20, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Szijjártó Péter: tovább dolgozunk az utolsó magyar túsz kiszabadításáért

Szijjártó Péter: tovább dolgozunk az utolsó magyar túsz kiszabadításáért

Magyarország kiáll Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett, egyúttal reméli, hogy sikerül megelőzni a konfliktus továbbterjedését más országokra

Ugyanakkor tovább dolgozunk azért is, hogy az utolsó, még túszként fogva tartott magyar állampolgárt is kiszabadítsuk fogságából - írta Szijjártó Péter szerda hajnali bejegyzésében a közösségi oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter azt írta, szerdán Jeruzsálemben találkozik az izraeli kormány több tagjával, köztük új és régi kollégájával, Jiszrael Katzcal és Eli Cohennel, akikkel áttekintik a kialakult helyzetet, és annak lehetséges jövőbeni alakulását.

Hozzátette: immár több mint száz napja zajlik az egész világ számára aggodalmat keltő konfliktus a Közel-Keleten. Izraelt brutális terrortámadás érte, olyan támadás, melynek nem szabad megismétlődnie soha, sehol a világon. Ezért azt gondolom, hogy a terrorellenes műveletek sikere nemcsak izraeli, hanem egyben globális érdek is - fogalmazott Szijjártó Péter.

Címkék: izrael, szijjártó, túsz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.