Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. November 11. 07:43, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Szíria - Több mint egymilliárd forintos segítségről döntött a magyar kormány

Szíria - Több mint egymilliárd forintos segítségről döntött a magyar kormány

Több mint egymilliárd forinttal járul hozzá az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) és az Európai Unió szír válság kezelésével kapcsolatos költségeihez Magyarország.

Az erről szóló határozatok a Magyar Közlöny keddi számában jelentek meg.A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett kormányhatározat szerint Magyarországot az Európai Unió Szíriai Válságra Reagáló Regionális Vagyonkezelői Alapjában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli. Az alaphoz történő csatlakozáshoz 945 millió forintot, az ahhoz kapcsolódó adminisztratív költségekre további 5 millió forintot, azaz összesen 950 millió forintot kell biztosítani november végéig.

Emellett egy másik - Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett - kormányhatározat szerint Magyarország az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) javára - a szíriai menekültek ellátása érdekében - 95 millió forint összegű egyszeri rendkívüli hozzájárulást fizet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.