Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Január 26. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Szocsi 2014 – Simon Ágnes indul sífutásban

Szocsi 2014 – Simon Ágnes indul sífutásban

A Magyar Síszövetség korábbi döntését megváltoztatva nem a sílövészetben résztvevő Szőcs Emőke, hanem Simon Ágnes képviselheti Magyarországot a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia női sífutóversenyein.

Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy pénteken este döntöttek a változtatás mellett.
"Nem indíthatunk két női sífutót Szocsiban, így annak ellenére, hogy Papp Ildikó az utóbbi húsz versenyen tizennyolcszor legyőzte Simon Ágnest, ez utóbbi versenyző került a csapatba, mert ő rövid és hosszú távon is gyűjtött világranglista pontokat" – közölte a sportvezető az MTI-vel.
Kaszó Klára arra reagált, hogy Salgótarján alpolgármestere, Fenyvesi Gábor (Fidesz-KDNP) a Magyar Síszövetség saját szabályzatával ellentétesnek és botrányosnak nevezte az olimpiai kvótakiosztást, s bejelentette: ügyészséghez fordul, amennyiben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hétfői közgyűlésén nem biztosítanak helyet a Szocsiba készülő csapatban a salgótarjáni Papp Ildikónak. A síszövetség ügyvezető elnöke elismerte: a legutóbbi edzőbizottsági ülésen Papp Ildikó kapott nagyobb támogatást és a szövetségi kapitány is őt javasolta indulónak. Ugyanakkor hozzátette: az elnökség több szempontot mérlegelt és hosszas vita után döntött úgy, hogy felülbírálja a javaslatot, azaz Simon Ágnest delegálja a magyar olimpiai csapatba.
Papp Ildikó az MTI-nek elmondta: méltánytalannak tartja, hogy kihagyják az ötkarikás csapatból, véleménye szerint a delegálás szempontjait utólag változtatták meg a kárára. Közölte, továbbra is készül, s reméli, hogy ott lehet versenyzőként Szocsiban.
Jelen állás szerint 16 magyar sportoló utazhat Szocsiba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen